Vreme je da Saturn pokaže svoje lice koračajući kroz znak Vage

Published 1. oktobra 2010. by spica3-CecaK

Saturn je u mitologiji bog vremena. Nazivaju ga Velikim Učiteljem, donekle to i jeste, jer utiče na lični razvoj, vrata ka višoj svesti, sticanje mudrosti, postavlja granice. Zahtevaće od nas potpunu ozbiljnost, koliko smo odgovorni prema sebi, prema partneru (ličnom, poslovnom), ozbiljni, realni, strpljivi da stignemo do cilja i ostvarenja karijere. Biće momenata kada ćemo ispaštati za nama neke nepoznate greške i dovoditi nas u razna iskušenja u životu, upravo samo da bi postali svesni sebe i svojih sposobnosti i odgovornosti. Suočićemo se sa našim najdubljim strahovima i slabostima, nateraće nas da prihvatimo istinu i ono što možda nismo želeli da prihvatimo. I pored odredjenih prepreka koje će nam nametati kroz vreme  moramo ostati verni sebi i svojim ciljevima. Biće i tuge, nezadovoljstva,   padova kako u poslu, tako i u javnosti, ljubavi, ali i kada je životni partner u pitanju… Sve su to Saturnove zamke i prepreke sa kojima ćemo se susretati….

A naročito sada kada tranzitira kroz znak Vage (obratite paznju u kojoj kući vam je ovaj znak) jer će nas preispitivati o moralnim vrednostima, o društvenoj odgovornosti i naterati nas da se potpuno disciplinujemo. Daće nam motivaciju da učestvujemo u javnim zbivanjima i da se povezujemo sa drugima, tako što ce potencirati svoja pravila ponašanja, podsećajući nas konstantno na osećanje dužnosti i odgovornosti. Biće važno kako se pojavljujemo u javnosti, pa i kako smo obučeni, uskladjeni sa sredinom i okolinom…Neki će promeniti svoj stil odevanja skladno godinama (osobama kojima je Saturnov povratak~ oko 28/29 g) i ozbiljnost zbog odgovornijeg posla ili partnera.

Saturn u Vagi daje potrebu za disciplinom, strpljenjem i odgovornošcu, što znači da je došlo vreme da se disciplinujemo u partnerskim odnosima i uopšte u odnosima sa drugima,kao i da prihvatimo odgovornosti koje dolaze.

Najbolju sliku ćemo dobijati kroz druge ko smo, šta želimo, čemu težimo.  Potrebno je da spustite kriterijume  zbog kojih nikako da nadjete nekog dovoljno dobrog partnera, pa idete iz veze u vezu ili se brzo hladite…Možda niste imali zelju da se vežete, da budete uz nekog, niste ostavili dovoljno prostora za druge. Da li je to strah da ne budete povredjeni, ostavljeni? Prihvatanje istine o partneru će dati šansu nekim vezama i brakovima da  opstanu ukoliko ovo prihvate obostrano. Nalazićete mane partneru, kritikovati ga, ali donekle ima i vas u svemu tome jer partner je samo naše ogledalo, ono što je preko puta nas.

Ljubavi, zabranjene ili sa velikom razlikom u godinama, sa odredjenom krivicom, teretom, ljubav na silu…(pitaćete se zašto mu/joj se ne svidjate, zašto ne želi biti vama…) kao da na silu namećete sebe partneru da vas voli. …Hladne ljubavi, veze na daljinu, jer bežite od odgovornosti i vezivanja, koje su nepotpune, neispunjavaju vas, gde jedan od partnera trpi prevare drugog, ili pak psihološko maltretiranje, …a ne želite da je prekinete.! Opterećeni ste sumnjom u partnera, jer je prisutan strah, koji je i inicijator avantura, upravo jer to prizivate svojom sumnjom. Jako je važno da budete otvoreni i iskreni prema sebi, a na taj  način ćete biti i prema partneru. Nemojte glumiti ono što niste!!

Svakako da će biti problema u partnerskim/bračnim odnosima, prepreke za razvoj odnosa, zato što je potrebno da poštujemo partnera, bez idealizacije i preteranog ulepšavanja istog, te  suočavanje sa realnošću vaseg odnosa, veze, braka. Za neke će to biti bolan period, period razočarenja, odbijanja, nezadovoljstva, jer može doći do razlaza upravo zbog nerealnog (nezdravog) sagledavanja odnosa u kojem ste. Oni odnosi koju su bazirani i održavanji zbog dece, obaveza, ekonomske zavisnosti, sada mogu doći do kraja.

Ovaj Saturn će zahtevati da učvrsti i uravnoteži odnose, ali i da razbije one veze koje nisu više pozitivne i korisne, što će svakako dovesti do ivice razlaza ili pak razvoda. Problemi u braku se moraju rešiti, ali na strpljiv i realan način, bez uključivanja emocija i osećanja. Možda ćete imati utisak (bez obzira na pol) da je partner  nemilosrdna, bezobzirna i bezosecajna osoba. Ali moramo biti svesni odnosa (ako to do sada nismo) da je druga polovina tu samo onoliko koliko i sama želi!!

Nekom ovaj tranzit Saturna može doneti i bolest/smrt partnera (ukoliko je loše postavljen u natalu), periodi  samoće, izolacije.. u toku kojih bismo morali da preispitamo svoju potrebu za drugima…Želećete da se sami uverite u svoju vrednost i neće vam biti potrebne potvrde od drugih ljudi..

Saturn traži odricanje, pravdu, duboka preispitivanja nas samih, jer sve ono što tražimo u partneru je deo nas, kao i greške koje vidimo u drugoj osobi možda su ipak samo slika nasih! Mnogi će se susresti upravo sa svojim karmičkim partnerom (razlika u godinama je veća, može biti posesivan, zahtevan) možda ne bas onakvim kakvim ste ga zamišljali ?

Ali Saturn u Vagi traži realnost, ističe unutrašnju težnju za sjedinjavanjem, nema mesta samoživosti i iskorišćavanju poverenja, već je potrebna zdrava odluka da nekoga volite i da ga učinite srećnom osobom, upravo zato što je neko takav. Čeznja, bliskost, nedostajanje, različitost i prepoznavanje nekih osobina kod partnera je upravo ono što nas i privlači kod istog.Možda je ovo i najbolji period za pravu zrelu ljubav jer upravo igde ćete se ozbiljno postaviti i svesno ići ka tome što želite u vezi/odnosu.. dovešće vas do cilja staloženo i strpljivo.Neki mogu  ući u brak zbog usamljenosti, žrtvovati ljubav zarad sigurnosti, zbog  novčane zavisnost ili pak ostati u braku upravo iz istih razloga. Ali znajte da to neće dugo trajati jer tamo gde je Saturn najviše ispaštamo, i osoba mora da se osvesti!

Morate  održavati dobre odnose sa ljudima, da budete pošteni i prema sebi i prema drugima. Budite fleksibilniji prema partneru..

Na polju zdravlja…

Kako Vaga vlada bubrezima i kožom, urogenitalnim traktom, pa i jajnicima – to može izazvati probleme i poremećaj na hormonskoj bazi, odredjene hronične probleme. Može se pojaviti problem koji već godinama stoji skriven, pritajen.

Pored toga može ukazati i na probleme sa žučnom kesom (kamen ili pesak) kao i poteškoće sa lumbalnim delom kičme.

Na mundanom nivou..

Ovo je period inovacija, novih pronalazaka u industriji lepote i kozmetike, na primeni nekih novih tehnologija, primena kvarca u  elektonici, u digitalnim komunikacijama, kao i u većini drugih tehnologija.

Osim toga, kako Vaga predstavlja odnose onda će ovde biti važni medjunarodni odnosi, dogovori, pregovori medju državama, znači sve što je vezano sa spoljnom politikom.

Najviše dešavanja će biti aktuelno na Balkanu i Bliskom Istoku. Sve što je povezano sa islamskim zajednicama (na Balkanu će biti aktuelno sve vezano za Kosovo i deo Bosne), nacionalizam će jačati  (problemi vezani za romsku naciju), pa nije isključena ni pojava nekih novih udruženja. Isto tako biće promena i na kulturnom nivou (izmene koje se mogu ticati islamske vere, nacije ), ali i na ostalim poljima u vidu kulturološke transformacije. Moguće je da mnogi dogovori neće biti ispoštovani, mnogo tenzije u političkim strukturama, izmene u zakonima i pravnim sistemima (biće uključeni penzioneri, poljoprivrednici, gradjevinari..), državnim institucijama, institucijama koje su zadužene za red, inspekcijama…Biće neophodno dosta strpljenja, jer probleme treba rešavati na jednom intelektualnom nivou uz compromise.

Sve ove promene donose jedno realnije sagledavanje na život i okolnosti u kojima živimo, da uočimo to što treba da menjamo ili čime nismo zadovoljni. Svaka promena je razlog više da se suprostavimo istoj na način koji smatramo najboljim, da ostvarimo svoje ciljeve. Sve ovo zahteva žrtvovanje na nekom polju i to u onom gde vam se Saturn nadje na proputovanju kroz znak Vage sve do 06.10.2012 godine….

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: