SOLARNE EKLIPSE

Published 11. jula 2010. by spica3-CecaK

Postoje delimicne i totalne solarne eklipse, koje se javljaju u ciklusima i serijama.Javljaju se u seriji po 3.Tokom godine  moguce je da imamo najvise 5  solarnih eklipsi u toku godine. Vremenska razlika izmedju 2 solarne eklipse je 6 meseci.

-Totalne eklipse su uvek jace od delimicnih.

-vazno je da li eklipsa obuhvata Juzni  ili  Sverni mesecev cvor gde Juzni cvor uvek ukazuje na neke prosle dugove koje moramo sada zavrsiti.

– Severni mesecev cvor  uvek govori o nekom novom pocetku i napretku

-Eklipse se krecu unazad po znacima zodijaka,kao i kretanje ose cvorova

Efekat delovanja solarne eklipse ce se odraziti na broj godina tj onoliko minuta koliko je trajala eklipsa delovanje iste ce trajati godinama.

Solarna eklipsa se dogadja u periodu Mladog Meseca, kada su Sunce i Mesec u konjukciji.Ako postoji treca planeta koja je najvise udaljena 3-4 stepena orbisa od svetala, ta planeta je i vladar eklipse.Zato je vazno koja je to planeta! Jer na osnovu toga dolazimo do odgovora sta ce doneti ta eklipsa. Svakako ukazuje na nove pocetke i resavanje nekih stvari iz proslosti.

Ukoliko vam solarna eklipsa aktivira neku planetu u vasem horoskopu (odnosno pravi konjukciju sa istom), jako ce biti vezana za simboliku iste  te ce vas i usmeravati upravo u tome da resite ono sto je neophodno. Kuca koja vlada tom planetom ce takodje biti aktivna. Malo manje dejstvo ce se odraziti na planetu koja je u opoziciji od solarne eklipse,ali ce biti osetljiva tacka.

Ako vam solarana eklipsa aktivira

-SUNCE- govori o licnim promenana,mozete pokrenuti nesto novo u vasem zivotu,ali isto tako i sve sto je vezano za vaseg oca, ili  pak ono sto predstavlja Sunce u vasem horoskopu.

Takodje moze ukazati in a gubitak casti,polozaja.

Potrebno je obratiti paznju na vitalnu energiju i moguce zdravstvene probleme (zavisno od aspekata koje nosi Sunce), na oci, srce (kod muskarca).

-MESEC- simbolizuje emocije,emotivnu svest o sebi, materinstvo. Sve sto moze biti vezano za majku,dom i porodicu (pa i nekretnine). Takodje obratiti paznju na zenske polne organe,matericu i dojke (u zavisnosti od aspekata Meseca), mozdanu regiju, oci,

-MERKUR- govori o nekim vaznim odlukama u zivotu, ugovori, obrazovanje (kao promena istog) komunikacija u svakom obliku.

Kako Merkur simbolizuje dete, svakako bi ovo moglo i da ukaze na usmerenje upravo ka detetu i obrazovanju,komunikaciji…

Takodje sve sto je vezano za saobracaj,trgovinu, dokumentaciju moze biti aktivirano sa ovom konjukcijom

Zdravstveno moze aktivirati problem sa disajnim organima, nervnim sistemom,rukama,crevima.

Ovde ce prioritetno biti vazan polozaj ose cvorova i koliko ce to biti dobro ili lose po samog natusa!

-VENERA- donosi ljubav,emotivne veze,harmoniju,brak, emotivno sazrevanje kroz odnos sa partnerom, kao i emotivno razresenje istog, promenu licnog imidza (plasticna opetacija)

Povecanje novca, novcano ulaganje u nekretnine

Zdravstveno moze aktivirati probleme sa jajnicima, zlezdama, bubrezima,kozom.

-MARS- je pokretac,motivacija,pokretac,ali isto tako i frustracije, nasilje (ukoliko su losi aspekti)

Svakako ima uticaja na ono cime se bavimo u datom trenutku, ili da pokrenemo nesto kao inicijativu da se izborimo za sebe.

Zdravstveno moze doneti operacije,oziljke,temperature, probleme sa glavom,misicima.Kod muskarca sa testisima.

-JUPITER- simbolizuje prosperitet, znanje, verovanja, etika, moralnost,zakonske stvari. Mogucnost dalekih putovanja koja ujedno mogu biti povezana i sa obrazovanjem, kako u svakodnevnom smislu tako i na duhovnom,religijskom i etickom nivou.Interesovanje za pisanje i izdavastvo.

Zdravstveno bi ukazivalo na drzanje dijete, ali i na odredjene probleme sa dijabetesom (losi aspekti) jetrom ili pak venskom cirkulacijom.

-SATURN- ukazuje na odgovornost,zrelost,dugorocnost,karijeru kao i roditeljstvo. Period dramaticnih promena u zivotu natusa, pa donosi mogucnost i gubitka roditelja.

Zdravstveno ukazuje na probleme sa kicmom, kostima, hronicnim bolestima, kancerogenim oboljenjima,kao i psihosomatskim problemima.Manjak volje.

-URAN- oslobadjanje u svakom smislu na licnom i kolektivnom nivou, promena ponasanja, sa ciljem individualnog napretka.

Na polju zdravlja moze doneti stresne situacije izazvane iznenadnim promenama,sok, kako na fizickom tako i na psihickom nivou. Hipofiza kontrolise centralni nervni system. sve nerve.

-NEPTUN- donosi duhovno i spiritualno budjenje, ali isto tako i povecanje odgovornosti kroz nase zrtvovanje!  Mogucnost nestanka natusa  ili necega (zavisno od simbolike natusovog Neptuna kao i aspekata).

Zdravstveno natus  moze imati problema sa alkoholom,drogama ili na bilo koji nacin biti zavisnik. Gubitak vere u nesto lepse… imaginacija zivota…Vrlo cesto teske i nedijagnostikovane (nepoznate) bolesti te cesto natus moze biti pogresno i lecen

-PLUTON- metamorfoza,transformacija, dramaticni period u zivotu natusa.Moze doneti razotkrivanje nekih tajni iz natusove podsvesti

Zdravstveno moze ukazati na probleme sa reproduktivnim organima,testisima,kao i  bolesti opasne po zivot, i operacije. Nekad opsesiju,fanatalizam..Ukoliko su aspekti dobri donosi regeneraciju i oporavak.

-Na MC- gubitak polozaja i cast,jednog od roditelja

-Na IC – losa promena stana, gubitak imanja,nekretnine, jednog od roditelja (majke)

-Na ASC – pogorsanje zdravlja,fizicka slabost, promena stava. Osim toga vrlo cesto moze doneti napade besa, mrznje, a ponekad i vrlo destructive misli..(u zavisnosti od celokupnog horoskopa) .Ponekad se jasno ne vidi resenje postojecih licnih stvari.

-Na DESC- odnos sa partnerom, brak, javnost,ponekad nosi i opasnost od smrtnosti partnera

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: