Za neupucene……Karma

Published 8. maja 2010. by spica3-CecaK

KARMA JE AKTIVNOST KOJA POSTAJE SUDBINA

Karma na sanskritu znaci AKCIJA,  akcija je sve ono sto radimo, delujemo.

Kar= raditi i ma=ishod, rezultat,  oznacava da svaka akcija ima i reakciju. Onako kako radimo tako nam se i vraca odnosno ceka nas zasluga. Nekada su te zasluge nezeljene, ali to zavisi od samog coveka. Ako cinis dobro= dobro se i vraca, ako cinis lose= lose se i vraca. Karma je kao bumerang!

Karma je ono sto je nesvesno predstavljeno planetom Mars u nasim horoskopima.Zasto nesvesno? Zato sto je sadasnji Mars ustvari nekadasnji Saturn. Zakon Karme se shvata kao borba Dobra i Zla. On dovodi do toga da odredjeni postupci stvaraju dobru karmu, a  drugi negativnu.  Ne postoje “karmicke” planete vec su sva nebeska tela odgovorna za razlicite aspekte karme.

Broj karmickih zadtaka jednak je broju znakova Zodijaka, tj 12, sto znaci da ce 12 inkarnacija formirati jedan ciklus evelucionog razvoja duse.

Svaka inkarnacija je povezana sa odredjenim karmickim zadatkom.

Polozaj cvorova u natalnoj karti  oznacavaju proslost i buducnost odnosno nase karmicke dugove ili zadatke koje treba da ispunimo.

Mesecevi cvorovi su tacke koje otkrivaju putanju duha i svesti. Polozaj Severnog mesecevog cvora u natalnoj karti simbolizuje buducnost prema kojoj smo privuceni. A polozaj Juznog mesecevog cvora oznacava proslost i njegov uticaj na nas.

Karmicki zadatak se menja u svakoj inkarnaciji u skladu sa znakom Zodijaka u kojem se nalazi Severni Mesecev cvor. Da li se karmicki zadatak coveka menja slucajno ili postoji zakonski princip, odgovor mogu dati astroloske metode poredjenja dve uzastopne inkarnacije jedne osobe.

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: